Meer studentenwoning. Minder kosten..
home slide 6
home slide 5
home slide 4
home slide 3
home slide 2

Huurtoeslag

Je komt in aanmerking voor huurtoeslag als je zelfstandig woont (eigen voordeur en voorzieningen: keuken, douche, toilet) en een laag inkomen hebt. HiCondo woningen zijn volwaardige woningen en voldoen aan de voorwaarden om huurtoeslag te kunnen krijgen. Huurtoeslag kun je aanvragen bij de Belastingdienst, www.belastingdienst.nl/toeslagen.
De verwerkingstermijn voor een aanvraag is 8 weken en een aanvraag kan alleen in behandeling worden genomen als je al 18 jaar of ouder bent. Bij een inkomen t/m €19.411,- per jaar kom je nog in aanmerking voor de maximale huurtoeslag, wat kan oplopen tot ca. €417,- per maand voor studenten van 23 jaar of ouder.

Er zijn twee categorieën voor het jaar 2023:
• Je bent jonger dan 23 jaar en je rekenhuur (kalehuur+ een gedeelte van de servicekosten) is lager dan €452,20 per maand.

• Je bent 23 jaar of ouder en je rekenhuur (kalehuur+ een gedeelte van de servicekosten) is lager dan €808,06 per maand.

In het geval van HiCondo kom je dus in aanmerking voor huurtoeslag als je 23 jaar of ouder bent.
Deze cijfers zijn ontleend aan de Belastingdienst en hieraan kunnen geen rechten ten opzichte van HiCondo worden ontleend.